کنوانسیون وین و خروج آمریکا از توافق های بین المللی
تاریخ انتشار: یکشنبه 22 اردیبهشت 1398
کنوانسیون وین و خروج آمریکا از توافق های بین المللی

  کنوانسیون وین و خروج آمریکا از توافق های بین المللی

آدرس کوتاه
امتیاز: Article Rating

امسال، پنجاهمین سال امضای کنوانسیون وین در مورد حقوق معاهدات است؛ کنوانسیونی با موضوعیت حقوق بین المللی معاهدات بین کشورها که 23 می 1969 تصویب و در همان روز به امضا گذاشته شد.

کنوانسیون وین و خروج آمریکا از توافق های بین المللی

به گزارش آژانس اخبار نفت و سیاست، این کنوانسیون 27 ژانویه 1980 اجرایی شد و 116کشور تا ژانویه 2018 آن را مورد تائید قرار دادند.

برخی کشورها همچون آمریکا که این کنوانسیون راتصویب نکردند،بخش هایی ازآن را به عنوان تکراری برحقوق الزام آورعرفی به رسمیت شناختند. کنوانسیون مزبور، اساس قانون بین الملل معاصر را تدوین می کند. این کنوانسیون به عنوان یک توافق بین المللی حاصل شده بین کشورها به صورت مکتوب است و مشمول حقوق بین الملل می باشد.

این کنوانسیون موید این مساله است که هر کشوری اهلیت انعقاد معاهدات را داراست.

116کشور تا ژانویه 2018، از طرف های تصویب کننده این کنوانسیون هستند و 15 کشور دیگر نیز ذیل آن را امضا کرده، اما مورد تائید قرار نداده اند.

حتی کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب نکرده اند، اهمیت آن را پذیرفته اند.برای نمونه، آمریکا قبول دارد که بخش هایی از این کنوانسیون شامل حقوق عرفی الزام آور برای همه کشورهاست.

این در حالی است که آمریکا بارها به معاهدات بین المللی پشت پا زده و یا آن را امضا نکرده، یا مورد تائید قرار نداده و یا پس از امضا از آن خارج شده است.

از میان این معاهدات، شماری مورد توجه خاص سازمان هایی چون دیده بان حقوق بشر است و بی میلی آمریکا به تصویب این معاهدات، مساله ساز شده است.

امابرخی معاهداتی که موردتائید آمریکا قرارنگرفته یا به امضای این کشور نرسیده بدین شرح است: کنوانسیون کار اجباری، کنوانسیون آزادی انجمن و حفاظت از حق سازماندهی، کنوانسیون حق سازماندهی و چانه زنی جمعی، کنوانسیون سرکوب قاچاق اشخاص و بهره کشی از روسپی گری دیگران، کنوانسیون مربوط به وضعیت آوارگان، کنوانسیون دفاع از حقوق برابر، کنوانسیون مربوط به وضعیت افراد بی خانمان، کنوانسیون تبعیض، کنوانسیون ضد تبعیض در آموزش، کنوانسیون کاهش بی خانمانی، کنوانسیون مربوط به رضایت باازدواج، حداقل سن ازدواج وثبت ازدواج ها، کنوانسیون سیاست استخدامی، معاهده بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، کنوانسیون غیرقابل اجرا بودن محدودیت‌های قانونی در مورد جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت، کنوانسیون وین در مورد حقوق معاهدات، معاهده منع استفاده از موشک های بالستیک، کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر، کنوانسیون حذف همه نوع تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق کودکان، کنوانسیون بین المللی رعایت حقوق همه کارگران مهاجر و خانواده هایشان، کنوانسیون بین المللی در مورد حقوق دریاها، کنوانسیون تنوع بیولوژیکی، کنوانسیون امنیت سازمان ملل و افراد مرتبط، پروتکل کیوتو، معاهده اوتاوا، اساسنامه رم دیوان بین المللی کیفری، کنوانسیون بین المللی حمایت از تمامی اشخاص در برابر ناپدید شدن اجباری، کنوانسیون حمایت از حقوق افراد ناتوان، کنوانسیون استفاده از مهمات خوشه ای، معاهده تجارت اسلحه، پیمان تجاری اقیانوس آرام.

در این میان، مهمترین توافق نامه هایی که آمریکا پس از امضا طی دو سال اخیر از آنها خارج شده است.

توافق آب و هوایی پاریس، آمریکا روز دوم ژوئن ۲۰۱۷ از توافق آب و هوایی پاریس خارج شد.

معاهده نفتا و شورای حقوق بشر سازمان ملل، آمریکا در سال 1397از معاهده نفتا و شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد.

آمریکا اردیبهشت سال 1397بی توجه به درخواست های بین المللی برای متعهد ماندن به توافق هسته ای با ایران، این توافق را ترک کرد.در حالی که دیگر طرف های امضاکننده به آن وفادار ماندند.

آمریکا همچنین در سال 1396ازپیمان همکاری ترانس-پاسیفیک (TPP) که میان ۱۲ ملت عقد شده بود، خارج شد.

آمریکا به تازگی نیز با توافق بین المللی کاهش آلایندگی پلاستیکی مخالفت کرده است.

این توافق روز جمعه در پایان نشستی که با حمایت سازمان ملل پیرامون ضایعات پلاستیکی، مواد سمی و مواد شیمیایی در ژنو سوئیس تشکیل شد، به دست آمد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرده است که کشورش را از پیمان تجارت بین‌المللی تسلیحات که در سال 2013 امضا شده، خارج می کند.

 

منبع: ایرنا

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: